Robur Seguro - Försäkring (2023)

förvaring av sprängämnen
servicebox
bankfack
tidslåsning gör ont
Säker
inlåningsskåp
kassaskåp
Serversäkerhetsskåp
brandsäkert skåp
Laptopskåp och bärbara datorvagnar
Robur Tempestskåp säker
nyckelskåp
dokumentskåp
arkivskåp
bankboxar
högsäkerhetshänglås
batteriskåp
Andra produkter

Valv och valvdörrar

Robur valv och valvdörrar för förvaring, t.ex. kassaskåp, vapen och sprängämnen är certifierade av SBSC och ECB·S enligt europeisk standard EN 1143-1. Vi erbjuder dörrar och bågar från klass I till klass XI. Våra valv och valvdörrar har också klarat de krävande extra diamantborrtesterna (CD) och explosionstesterna (EX). Vår produktion kontrolleras ofta av certifieringsorgan, så att vi kan möta de höga kraven på produkterna.

Dörrarna till våra kassaskåp kan förses med dubbla lås och i vissa fall även trippellås (klass VI-XI). Den senare kan även utrustas med nödöppningsspärr i alla låsta lägen. Vi kan använda ett brett utbud av standard högsäkerhetslås på våra valvdörrar. Dörrkarmarna är förberedda för montering av dörren.

Våra valvdörrar har inte bara en hög säkerhetsnivå, utan också ett attraktivt utseende med snygga linjer och ett stilrent handtag med en integrerad Robur-logotyp.

Robur Total Safes är tillverkade enligt samma höga standard som våra kassaskåp. Värdet är byggt för att uppfylla alla specifika krav på din destination. Larm- och ventilationsanslutningar kan göras utan att säkerheten påverkas. Vi har ett brett utbud av produkter för montering i lådor, bland vilka utmärker sig det välkända och omfattande sortimentet av certifierade Robur-skåp.

Ventil
valvdörren
Samling

tillgängliga produkter
(Video) "Pradėjau investuoti per gyvybės draudimą ir aplinkos nuomonė, kad tai blogas sprendimas"

förvaring av sprängämnen

Roburs lager och skåp för förvaring av sprängämnen av grad III är speciellt anpassade för fientliga miljöer där höga mobilitetskrav ställs. Produkterna kan förberedas för transport på flakbilar, containerbilar eller flakbytesbilar. Förråden och ytterskåpen är försedda med väderskydd på taket och målade med färg testad för detta ändamål.

tillgängliga produkter

servicebox

Robur Grade IV serviceboxar är SSF-testade och ECB-certifierade enligt europeisk standard EN1143-2.

Serviceboxen finns i 4 olika modeller med många olika inloggningsmöjligheter såsom RFID, PIN-kod och magnetkort.
Alternativt finns det en kvittofunktion för att sammanfatta din insättning. Denna information kan även tas emot som ett SMS.
Det är möjligt att koppla in serviceboxen för kontinuerlig övervakning av till exempel värde och antal insättningar.
Serviceboxen är utrustad med interna och externa streckkodsläsare för att säkra insättningar.

tillgängliga produkter

bankfack

Robur har tillverkat och installerat mer än 3,5 miljoner kassaskåp över hela världen för banker, hotell och bankfack. BF4 är vår nyaste modell med högsta säkerhet man kan tänka sig och med en unik design. Robur-skåp är SBSC-certifierade och testade enligt SSF 1048-2-standarden, vilket få kassaskåptillverkare kan skryta med. Robur tillverkar säkerhetsdörrar i aluminium i en tidlös design som får 10 år gamla kassaskåp att se nästan nya ut.

Robur har utvecklat den sjunde generationen elektroniska styrsystem och den senaste versionen heter RS ​​5000. RS 5000 styrs av bank- eller bankomatpersonal, men det går även att koppla ihop självstyrda system. Kunderna identifieras sedan med PIN-kod, RFID-kort eller fingeravtryck (BioPIN).

Robur tillverkar sina bankvalv i sin egen produktionsanläggning i Sverige. Bankrummen levereras i tre standardhöjder: 1830 mm, 2030 mm och 2230 mm.

tillgängliga produkter

tidslåsning gör ont

Robur Safe introducerade Hurst till Europa med en försening på cirka 40 år. Sedan dess har Robur installerat mer än 40 000 enheter över hela världen och utvecklar många olika modeller i nära samarbete med banker och andra finansiella institutioner.

Det finns även ett brett utbud av inredningsdetaljer.

tillgängliga produkter

Säker

Robur-skåp finns från Grade 0 till Grade VI i olika storlekar med många olika interiör- och låsalternativ.

Pengar är certifierade av SBSC och ECB·S.

Kontanter används för att lagra kontanter, smycken, värdesaker, vapen och sprängämnen etc.

tillgängliga produkter
(Video) How Expensive is Traveling in Nicaragua? | Nicaragua Trip Cost

inlåningsskåp

Robur skåp finns från Grade I till Grade IV i olika storlekar och med dörr- och lådplaceringsmöjligheter beroende på våra kunders önskemål. Flera olika låsalternativ finns tillgängliga med funktioner som säkerhetskod, tidsfördröjning och 2-användare öppen etc. Skåpen är även godkända utan lådlås för enkel arkivering. Lämplig för att sätta in till exempel pengar och bilprylar.

tillgängliga produkter

kassaskåp

Robur kassaskåp är SBSC-certifierade i enlighet med SSF 3492. Kontanter finns i en mängd olika storlekar med många olika alternativ och design. Standarden SSF 3492 har utvecklats för förvaring av vapen, förvaring av konfidentiella dokument, datorer, surfplattor, Ipads, bilnycklar, fastighetsnycklar, etc.

Skåpen är tillverkade av stål och har ett väl säkrat låssystem, skyddat mot borrning, manipulation, slag och brott.

tillgängliga produkter

Serversäkerhetsskåp

Robur Server RSKS säkerhetsskåp är certifierade av SBSC i enlighet med SSF 3492. De är utrustade med fläktar och ventilationshål för att ta bort värme och kabelkanaler.

Serverboxen kan lagra värdefull information i händelse av en attack mot dina servrar. Det gäller främst servrar som hanterar övervakningskameror. Serverskåp kan förses med nyckel- eller kodlås med många olika funktioner såsom tidsfördröjning, loggningsfunktioner och unika användarkoder mm.

tillgängliga produkter

brandsäkert skåp

Robur brandseparationsskåp är certifierade och märkta med P av RI.SE, Institutet för provning och forskning och SBSC. Testerna utförs enligt SP 2369-metoden i version 5 respektive 6. Skåpen uppfyller kraven i certifieringsstandarderna RI.SE SPCR 102. Skåpen är godkända för förvaring av brandfarliga vätskor och aerosoler.

Brandklassade bås är utrustade med LED-belysning för maximal exponering för att öka försäljningen där brandklassade bås finns i butiksmiljö.

tillgängliga produkter

Brand- och stöldskyddskåpa S2

Roburs S2 brand- och inbrottsskyddsbox är testad och certifierad enligt den europeiska standarden EN 14450.

Brandklassning enligt EN 15659 – LFS 30P och 60 P, brandklassning 30 och 60 minuter.

Roburs S2 brand- och inbrottsskyddsbox skyddar dig mot inbrott och brand. S2-skåp kan utrustas med alla typer av europeisk standard högsäkerhetslås.

tillgängliga produkter

Laptopskåp och bärbara datorvagnar

Robur Safe har utvecklat olika produkter för säker och funktionell förvaring av bärbara datorer, surfplattor och iPads. Alla bärbara vagnar och skåp är jordade och CE-märkta för säker användning. Skåpen för bärbara datorer och surfplattor är testade och certifierade enligt SSF 3492 och är utrustade med fläkt för kylning och uttag för laddning.

Laptopvagnar är utrustade med högkvalitativa hjul för enkel portabilitet och eluttag för att ladda bärbara datorer/Ipads. Som tillvalsutrustning finns även en kopplingssats och en termostatstyrd fläkt för kylning.

tillgängliga produkter
(Video) Occupational Therapy in the Treatment of Dysautonomia

Robur Tempestskåp säker

Testad och kompatibel med följande Tempest-standarder:
NATO SDIP-27/1 nivel A (100dB/30MHz-10GHz/1m), norma europea EN 50147-1 och NSA94-106.
Robur Safe Tempest-kapslingar är designade och testade för att skydda kritisk IT-utrustning
mot EMP, avlyssning och obehörig åtkomst till information och hårdvara.
Tempest-enheten är godkänd som fristående och kan placeras i skåp enligt ECB•S R16 i klass I eller skåp enligt SSF 3492 (SN3)

ECB•S R16 (ECB•S riktlinjer för certifiering av IT-skåp) är baserad på EN 1143.

Kontakta oss för mer information, 0346-260 260 alt.info@robursafe.com

tillgängliga produkter

nyckelskåp

Robur Safe typ RSK nyckelskåp är certifierade enligt SSF 3492. Nyckelskåpen kan förses med nyckellås eller en serie kodgodkända lås med funktioner som alkolås, olika behörigheter, registreringsfunktion m.m.

Skåpen finns i flera olika modeller, både vägghängda och golvhängda. För väggskåp kan vi även tillhandahålla väggfästen för ökad stabilitet.

Golvnyckelskåp är utrustade med utdragbara knappsatser för förvaring av 800 till 1800 krokar.

tillgängliga produkter

dokumentskåp

Robur 60-120 minuter brandsäkra arkivskåp är testade och certifierade och är främst designade för förvaring av mappar, mappar och journaler.
Dokumentskåpen kan levereras med nyckel- eller kodlås, samt en rad olika inredningsmöjligheter såsom hängmappsramar, låsbara fack och brännkammare för förvaring av USB-minnen, hårddiskar mm.

tillgängliga produkter

arkivskåp

Robur 60-minuters till 120-minuters brandklassade vertikala arkivskåp är certifierade och är främst designade för upphängning av filer och förvaring av arkivalier.
Arkivskåp och hängmapp kan levereras med nyckel- eller kodlås.

tillgängliga produkter

bankboxar

Robur pant-/sedelboxar (stöldskyddsboxar) är tillverkade av stålplåt och utrustade med nyckellås eller fördröjt kodlås.

tillgängliga produkter

högsäkerhetshänglås

Idag arbetar Robur Safe med många olika lås med en mängd olika funktioner, såsom händelseinspelning, tidsfördröjning, dubbel upplåsning, engångskoder (OTC) och schemalås m.m. Alla lås är testade och certifierade.

Mer information om elektroniska kodlås från Insys, Kaba, La Gard, S&G och M-låse hittar du nedan.

(Video) Where And Why Did They Go [October 29, 2022]

Vi inbjuder dig att kontakta oss för mer information och support.

tillgängliga produkter

Dokument- och dataförstörare

Högsäkerhetsdokumentförstörare för papper upp till A3 i säkerhetsklass P7 enligt DIN66399.
Högsäkerhetsdatabärarförstörare för databärare som CD/DVD-skivor i säkerhetsklass O-6.

tillgängliga produkter

batteriskåp

Säkerhetsskåp för förvaring och laddning av litiumbatterier för att minska risken

stopp, brand och explosion.

Litiumbatterier kan orsaka termisk överspänning, bildning av giftiga gaser och en brand som är mycket svår att släcka. En explosion kan inträffa. Att släcka med vatten kräver mycket stora mängder och vatten förvärrar inledningsvis branden.

tillgängliga produkter

Andra produkter

Roburs dotterbolag, MBG Sweden AB, levererar en rad produkter.

Tjäna pengar
Kassalåda för säkert skydd hemma, på kontoret, på hotellet eller i butiken.

Vågar för sedlar och mynt
Robur har en mängd olika mallar utformade för alla tänkbara räkningar av sedlar och mynt och till och med sedlar. Kontakta oss för mer information.

anteckningsräknare
Robur har ett brett utbud av sedelräknare, från enkla modeller till de mest avancerade med olika typer av äkthetsverifiering, värdeberäkning och klassificering, våra sedelräknare är tillverkade i hög kvalitet till attraktiva priser. Idag har vi mer än 20 olika modeller. Kontakta oss för mer information.

myntsorterare
Våra myntsorterare är mycket pålitliga, räknar runt 1100 mynt/minut och är tysta med den senaste tekniken. Vi har ett brett utbud av myntsorterare samt självbetjäningsmaskiner, kontakta oss för mer information.

Autentisering
Robur har ett brett utbud av produkter för att verifiera äktheten av sedlar, checkar, identitetshandlingar, kontokort m.m. Flera modeller accepterar också €/$ och $ i samma enhet. Kontakta oss för mer information.

Se hela utbudet av MBG Sweden påwww.mbgsweden.com

tillgängliga produkter

Produkter>>kassaskåp>>kassaskåp

kassaskåp

Robur kassaskåp är certifierade av SBSC i enlighet med SSF 3492. Kontanter används för att skydda olika värdesaker som smartphones och andra elektroniska enheter, tobak, vapen, mediciner m.m.

(Video) ”하나님 안에서만 할수있다.“ 23.01.15

Robur kassaskåp finns i olika storlekar och med många funktioner.

Se följande länk för att se en video om våra skjutdörrsförvaringsskåp för tobak:

Säkerhetsskåp för t ex tobaksförvaring

450 kronorRSK 550/500700 kronor900 kronor1500 kronor1600 kronor1900 kronorRSK 1900/2

FAQs

Vad är Robur Försäkring? ›

I samband med FöreningsSparbankens namnbyte till Swedbank ändras även namnet på Robur Försäkring AB till Swedbank Försäkring AB. Finansinspektionen godkände namnändringen den 11 oktober. Robur AB byter namn till Swedbank Robur AB.

Hur mycket förvaltar Robur? ›

Det ger de branschledande fondbolagen enorma stordriftsfördelar. Robur förvaltar ett 80-tal fonder. Ett exempel på fondbolagets dominans är att fyra av de tio största fonderna på statens fondtorg, premiepensionstorget, är Roburs. I dessa fyra förvaltas cirka 144 miljarder kronor.

Vad betyder Robur på svenska? ›

Namnet kommer från det latinska namnet för skogsek, som är Swedbanks logotyp, "Quercus robur".

Hur många fonder har Robur? ›

Kort om Swedbank Robur

Erbjuder sparande i omkring 90 fonder.

Har Folksam blivit Robur? ›

Det fördjupade samarbetet inleddes den 1 januari 2022. – Partnerskapet med Swedbank Robur har fungerat väldigt bra under lång tid och vi är glada över att nu kunna utöka partnerskapets omfattning och samtidigt effektivisera leveranserna.

Vilken Robur fond är bäst? ›

 • Swedbank Robur Technology A. 3 mån. +22,63% i år. +40,58% 1 år. ...
 • Swedbank Robur Japanfond A. 3 mån. +15,48% i år. +18,82% 1 år. ...
 • Swedbank Robur Globalfond A. 3 mån. +14,01% i år. +21,25% 1 år. ...
 • Swedbank Robur Access Edge Japan A. 3 mån. +13,29% i år. +17,80% 1 år. ...
 • Swedbank Robur Small Cap Emerging Markets A. 3 mån. +10,91% i år. +20,60%

Kan man sälja Robur Ryssland? ›

Detta NAV går ej att handla på och är endast för information. Rysslandsfonden är fortsatt stängd för handel. Den 28 februari 2022 togs beslutet om att stänga Rysslandsfonden för handel. Beslutet grundar sig i att vi i dagsläget inte kan säkerställa en korrekt värdering av fondens innehav.

Är 10 fonder för mycket? ›

Det är självfallet inte något facit, optimala antalet fonder är ingen exakt vetenskap, men 10 fonder tror jag är ett lämpligt maxantal för de allra flesta. Därefter blir det bara rörigt. De 10 mest ägda fonderna hos oss: Aktie- och fondlistan visar de mest ägda aktierna och fonderna bland Avanzas kunder per 2021-06-13.

Kan inte sälja mina fonder Swedbank? ›

säljer du fonder
 • Logga in på ditt fondsparande i internetbanken eller appen. Du har ett konto som fonderna ligger på. ...
 • Välj vilken fond du vill sälja andelar i. När du klickar på fonden finns det tre knappar - Köp, Sälj och Byt. ...
 • Välj hur mycket du vill sälja. ...
 • Skatt när du säljer fonder.

Vad kostar Swedbanks fonder? ›

Indexfonder kostar 0,35 procent i årlig avgift i snitt. Swedbank Robur Sverigefond, med 14 miljarder i förvaltat kapital, kostar hela 1,25 procent i avgift.

Hur gör jag för att sälja fonder Swedbank? ›

Du kan när som helst sälja dina fonder. Det kan du göra i appen eller internetbanken under menyvalet Spara och placera.

Kan man sälja fonder på internetbanken? ›

Du kan köpa och sälja fonder via appen eller internetbanken. Via appen går du till fliken Sparande och väljer rätt depå. För att köpa eller sälja av dina befintliga fondandelar klickar du på fondnamnet och väljer "Köp" eller "Sälj".

Vilka fonder går sämst? ›

Den kategori som gick absolut sämst under 2022 var fastighetssektorn. Fonder med inriktning mot denna sektor föll i snitt 42,3%. Fonden som hade värst ras var Lannebo Fastighetsfond Select fond med -47,5%.

Vilka fonder ska man satsa på 2023? ›

Aktiefonder (stor guide) – Bästa aktiefonder att investera i juni 2023
 • Swedbank Robur Ny Teknik.
 • Storebrand USA (tidigare SPP Aktiefond USA)
 • Spiltan Aktiefond Investmentbolag.
 • Spiltan Aktiefond Stabil.
 • AMF Aktiefond Global.
Jun 1, 2023

Vilka fonder har lägst risk? ›

Rena räntefonder, exempelvis långa räntefonder och realräntefonder, har lägst risk. Aktiefonder har högre risk. Fonder som specialiserar sig på enskilda länder eller enskilda branscher har generellt en högre risk än breda fonder.

Hur mycket ersätter Folksam? ›

Med våra paket Mellan och Stor ingår Allrisk och du kan få ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på upp till 40.000 kronor med Mellan – upp till 80.000 kronor med Stor. Vad du väljer beror på hur värdefulla saker du äger.

Är Swedbank Robur all komplett bra? ›

Det finns många bra fonder till 0.4% och lägre… Risken i Swedbank Robur väl egentligen inte högre än nån annan fondförvaltare. Dessutom är väl klientmedel hos Swedbank Robur säkrade och påverkas inte av t ex en konkurs.

Vad ersätter Folksam? ›

Exempelvis ersättning för annat boende om din bostad blir obeboelig efter en skada, reseskydd om du skadas på utlandsresan och behöver hemtransport, överfallsskydd om du blir utsatt för våld och rättsskydd om du hamnar i rättslig tvist.

När en fond går dåligt? ›

Under en kris när börsen går ner, får man till exempel mer fondandelar för samma sparbelopp. Sparar du under minst fem år får du oftast ett bra genomsnittspris på dina fondandelar.

Vilken typ av fond är säkrast? ›

En säker fond kan definieras som en fond med låg risk att du förlorar hela eller delar av din investering. Den fondtyp som anses vara den mest stabila och minst riskfyllda är korta räntefonder, det vill säga fonder som placerar i räntepapper som ska återbetalas inom ett år.

Vilka fonder är säkrast? ›

Bästa fonderna 2022 och inför 2023 (hela listan)
 • Funderar du över vilken fond du ska investera i nästa gång? ...
 • Bästa Sverigefond: Spiltan Aktiefond Stabil. ...
 • Bästa småbolagsfond: Cliens Småbolag A. ...
 • Bästa nordiska aktiefond: SEB Nordic Equity Fund C EUR. ...
 • Bästa globalfond: Swedbank Robur Globalfond A.
Jan 4, 2023

Varför går Swedbank Robur ny teknik ner? ›

2022 var året då teknikaktier ratades av investerare i spåren av högre räntor och inflation och fonden Swedbank Robur Ny Teknik var inte förskonade från utvecklingen. Det senaste året har jämförelseindexet Vinx Small Cap NI tappat 2,5 procent medan Ny Teknik har backat omkring 20 procent.

Vad ska jag göra med rysslandsfonder? ›

I dagsläget har Rysslandsfonderna stängt för handel. Det innebär att man varken kan köpa eller sälja andelar i fonden. Äger man fonder sedan tidigare så kan man alltså inte göra något utan bara vänta och se vad som händer.

Vilka fonder har ryska innehav? ›

Med anledning av att den ryska börsen fortfarande är stängd för handel för utländsk ägare avregistreras alla Rysslandsfonder på fondtorget. Fonderna är East Capital Ryssland, Swedbank Robur Rysslandsfond A och Carnegie Rysslandsfond A.

Hur mycket pengar är normalt att ha? ›

34% av den svenska befolkningen dvs 2.7 miljoner har under 100 000 i total förmögenhet. 18% av befolkningen ca 1.4 miljoner som har mellan 100 000–1 000 000 kronor. Nästan 40% av den svenska befolkningen ligger mellan 1–10 miljoner. 570 000 har över 10 miljoner kronor.

Är det värt att spara i fonder? ›

När du investerar i fonder så ger du pengarna en chans att växa. Med tiden växer pengarna snabbare och snabbare tack vare ränta på ränta-effekten. Du får alltså avkastning på din avkastning. Lite som när en snöboll växer sig större och större när du rullar den i kramsnö.

Hur ska jag investera 100 000? ›

Så investerar du 100 000 kronor i fonder

Fonder är också ett superbra alternativ för att investera 100 00 kronor. Fonder är mer lätthanterliga och kräver mindre research. Hos oss finns det fondprodukter för alla, de som vill välja allt själv och för de som vill att allt går per automatik.

När ska man inte sälja fonder? ›

Du bör inte sälja dina fonder i syfte att tajma marknaden

Aktier är nämligen enskilda värdepapper vars kortsiktiga utveckling är starkt knuten till sentimentet på marknaden. Aktieinvesterare bör göra sitt bästa för att försöka köpa billigt och sälja dyrare.

Hur mycket betalar man i skatt när man säljer fonder? ›

När du säljer en fond för mer än vad du köpte den för, betalar du 30 procent skatt på din vinst (vinstskatt). Vinstskatten beräknas för varje fondförsäljning. Du betalar den när du deklarerar. Du kan kvitta vinster mot förluster i fondförsäljningar.

Måste man betala skatt när man säljer fonder? ›

Vinstskatt på fonder

Men om du väljer att handla med fonder via ett vanligt fondkonto ska du betala 30 procent i skatt när du säljer fondandelar med vinst. Vinstskatten på dina fonder beräknas för varje försäljning och betalas i samband med deklarationen.

Vilka fonder ska man satsa på Swedbank? ›

Fondguiden - hitta bästa fonderna för dig
 • Riskinformation: Investeringar innebär en risk. Fonder med riskklass 5-7 kan öka och minska kraftigt i värde. ...
 • Asien. Fidelity ASEAN A-Acc-USD. ...
 • Bransch. BGF World Gold A2 EUR. ...
 • Europa. Allianz Europe Equity Growth. ...
 • Global & Sverige. Swedbank Robur Allemansfond Komplett. ...
 • Global. ...
 • Nordamerika.

Kan man ta ut pengar från fonder? ›

Vid försäljning av fondandelar omvandlas fondandelar till pengar. I regel är försäljningslikviden (pengarna) tillgänglig på ditt konto efter tre bankdagar, men vissa fondbolag tar betydligt längre tid på sig. Hur lång tid det tar att genomföra affären framgår i fondbestämmelserna.

Är Swedbank ISK bra? ›

Investeringssparkontot från Swedbank är inte dåligt men det finns andra som är bättre. Vi rekommenderar att du tar en titt på NordNet eller Avanza istället. Båda dessa konton erbjuder lägre courtage och ett större utbud av fonder och andra värdepapper att investera i.

Hur länge ska man spara i en fond? ›

Om du sparar kortare än 3-4 år bör det mesta av dina sparpengar ligga i en korträntefond, en fond som inte avkastar mer än sparkontot men som också har en väldigt låg risk. Sparar du på längre sikt tycker jag att du ska ha 100 procent aktiefonder. Högre risk men också möjlighet till högre avkastning.

Var hamnar pengarna när man säljer fonder? ›

Vad händer med pengarna när du säljer? När du säljer en fond kommer dina pengar hamna på det konto som du valde till ditt fondsparande. Du kan då välja att återinvestera i en annan fond eller placera dina pengar på ett sparkonto.

Hur mycket kostar det att sälja fonder? ›

Till skillnad mot aktiehandel så betalar du ingen köpavgift (courtage) när du köper eller säljer en fond på sajten eller i appen hos Avanza. Däremot betalar du courtageavgift om du lägger en order via telefon hos våra mäklare. Fondbolagen kan ibland ta ut en köp- och säljavgift för att handla fonden.

Hur ofta ska man sälja fonder? ›

När du köper en fond anger du vanligtvis hur mycket pengar du vill köpa för. När du säljer kan du välja mellan att sälja för ett visst belopp eller ett antal andelar. Köp och försäljning av fondandelar genomförs vanligtvis en gång per dag efter det att fondkursen räknats ut.

Varför säljs inte mina fonder? ›

Om en fond är stängd för handel på grund av helgdag kan du alltid lägga en köp- eller säljorder i fonden. Handeln kommer då att ske till nästa bankdags kurs, efter den dag fonden inte längre påverkas av helgdagen.

När dras skatten på fonder? ›

Skatten på ditt fondsparande dras i samband med deklarationen varje år. För dig som privatperson står oftast allting förifyllt i deklarationen. Beroende på vilken sparform du har dras skatten på olika sätt. Sparar du på ett ISK eller i en kapitalförsäkring behöver du inte skatta varje gång du säljer med vinst.

Vad ska man investera i 2023? ›

Bästa aktierna 2023 att köpa just nu
 • Evolution.
 • Microsoft.
 • Fortnox.
 • Nvidia.
 • Troax.
 • Investor.
 • Indutrade.
 • Amazon.

Hur kommer börsen se ut 2023? ›

2023 har inletts med en kraftig börsuppgång

Stockholmsbörsen steg med hela 7,9 procent under bara januari. Det innebär att många som har valt att minska andelen aktier i portföljen under 2022, har missat en del av uppgången.

Kan man förlora mer än insatsen i fonder? ›

Svar: Ja, det kan man. Alla investeringar är förknippade med risker och det är möjligt att förlora mer än insatsen.

Vilka fonder när börsen går ner? ›

Köp ETFen XACT Bear

En ETF är i korthet en fond som kan handlas över en börs. Handelsbankens XACT Bear och Bear 2 har som mål att nå en positiv avkastning med hävstång när börsen går ned. Om indexet OMXS30 går ner med 1 % ska XACT Bear gå upp ungefär 1,5 %. Bear 2 är lite mer aggressiv.

Vilken Avanza fond är bäst? ›

Bäst har globalindexfonden Avanza Global klarat sig, följt av ett gäng andra globalfonder. Den mildare nedgången beror bland annat på den stora exponering mot USA och där har fondägarna haft en krockkudde i valutan då den amerikanska dollarn stärkts med uppemot 15% gentemot med den svenska kronan.

Vilka fonder ska man köpa i lågkonjunktur? ›

Bäst var bolag inom spelsektorn och konjunkturokänsliga hälsovårdsbolag. Vi hittar likadana vinnande sektorer i år som har stått emot börsturbulensen bra, vi kan hitta intressanta bolag bland annat inom: Läkemedel, dagligvaruhandel, spel, telekommunikation och serviceinriktade bolag.

Hur mycket pengar har folk på Avanza? ›

Snittkapitalet uppgår till 378 381 kronor och mediankapitalet uppgår till 36 436 kronor. Av våra kunders totala sparkapital på 715 miljarder kronor så återfinns strax över 55% i aktier, närmare 30% i fonder och resten i övriga värdepapper och likvida medel/torrt krut.

Hur säkra är fonder? ›

Spara i fonder – Att välja fonder 2023

Att spara i fonder är ett väl beprövat och oftast tryggt sätt att få sina pengar att växa. Det gäller dock att välja med omsorg.

Hur kommer jag åt mina fonder Swedbank? ›

Logga in på ditt fondsparande i internetbanken eller appen

Tryck på Översikt under Spara och placera så ser du en sammanställning över ditt sparande. * Fonder och andra värdepapper (på ISK, fondkonto och depå) omfattas av det statliga investerarskyddet.

Är Robur fonder bra? ›

Robur Ny Teknik a är faktiskt en av de bäst presterade svenska fonderna under 2020 och har hittills en avkastning på drygt 58% (11/11). Men det finns flera fonder under Roburs paraply och i den här genomgången kommer vi lyfta fram deras nio bästa fonder just nu.

Vad är Swedbank Robur kapitalinvest? ›

Kapitalinvest är en aktivt förvaltad aktiefond som huvudsakligen placerar i stora och medelstora bolag i olika branscher i Sverige och globalt. I normalfallet placeras 30 % i Sverige och 70 % globalt med en tillåten variation på +/- 20 %enheter.

Varför kan jag inte sälja mina fonder? ›

Det är ovanligt att en fond stängs för handel men ett fondbolag kan i vissa undantagsfall stänga eller senarelägga handeln med en fond. Det innebär att om du lagt en köp- eller säljorder så kommer ordern inte utföras förrän handeln med fonden är igång igen.

Kan man ta ut pengar från sin fond? ›

Att sälja fonder
 1. Du registrerar antingen ett belopp eller hur många antal andelar du vill sälja.
 2. Efter bryttiden räknas fondkursen ut och dina fondandelar säljs. Om du exempelvis vill sälja för 1 000 kronor och kursen är 100 kronor säljs 10 fondandelar.
 3. Pengarna finns vanligtvis på ditt konto efter en till två dagar.

Vem är ägare till Swedbank? ›

Swedbank
Historia
Förvaltat kapital▲ 1,678 biljoner SEK
Struktur
Ägare2020-12-31 Sparbanksgruppen – 11,4% Folksam – 7,03% Norges Bank – 4,96% AMF – 4,64% Alecta – 4,56% Swedbank Robur – 4,05% Övriga aktieägare – 63,36%
IntressebolagBankomat AB Getswish AB
22 more rows

Vem är ägare i Swedbank? ›

Informationen om Swedbanks största aktieägare uppdateras varje månad. Källor: Modular Finance AB, Euroclear.
...
Aktieägare.
A-aktierInnehav %
Swedbank Robur Fonder42 878 4903,79
Sparbanksstiftelser**40 991 6373,62
Vanguard35 764 9503,16
BlackRock32 711 2082,89
9 more rows

Vilka fonder att investera i 2023? ›

Aktiefonder (stor guide) – Bästa aktiefonder att investera i juni 2023
 • Swedbank Robur Ny Teknik.
 • Storebrand USA (tidigare SPP Aktiefond USA)
 • Spiltan Aktiefond Investmentbolag.
 • Spiltan Aktiefond Stabil.
 • AMF Aktiefond Global.
Jun 1, 2023

Vilka fonder har högst risk? ›

Aktiefonder är till sin natur riskfyllda men risken är generellt högst i fonder som:
 • Har en koncentrerad portfölj med få innehav.
 • Endast investerar i en viss bransch.
 • Investerar i högt värderade aktier.
 • Investerar i en marknad med hög politisk risk.

Varför sjunker Robur ny teknik? ›

2022 var året då teknikaktier ratades av investerare i spåren av högre räntor och inflation och fonden Swedbank Robur Ny Teknik var inte förskonade från utvecklingen.

Är Swedbank Robur bas 50 bra? ›

- Ett rankningssystem för fonder baserat på avkastning och risk som jämför fonder inom samma kategori på den europeiska fondmarknaden. Högsta betyg är 5 stjärnor och ges till de 10 procent bästa fonderna i var och en av kategorierna.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated: 04/09/2023

Views: 6316

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.